Sănătate

La Spitalul „Victor Babeș” a ajuns un RMN unic în țară

La Spitalul „Victor Babeș” a ajuns un RMN unic în țară

Un RMN performant, unic în țară, a intrat, de astăzi, în dotarea Spitalului de Boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Aparatul, achiziţionat din bani de la Ministerul Sănătăţii și fonduri din bugetul local este conceput mai ales pentru copii, dar poate fi folosit şi pentru adulţi, în cazul unor investigaţii complexe, a explicat la Radio Timişoara managerul unității, Cristian Oancea.

„În acest moment l-am instalat, am făcut calibrările și testele biologice. Sperăm că fi funcțional complet de luna viitoare și vom deservi toată zona. Într-adevăr, e cel mai performant RMN din zonă, și, ca particularitate, a fost într-un fel special conceput pentru copii. Când se va intra în acest RMN, practic se va intra într-o navetă spațială, ca să spun așa, și acest lucru e unic în țară. La câte dotări avem la acest echipament, ne face să fim competitori egali cu cele mai performante centre de imagistică atât din țară cât și din Europa Centrală și de Sud-Est”, a spus Cristian Oancea la Radio Timişoara.

Spre finalul pandemiei de coronavirus, o echipă de specialişti din America va sosi, la Timişoara, pentru a face reglajele necesare şi pentru a-l pune în funcţiune.

Oancea a mai spus că la spital va mai sosi aparatură modernă, printre care un ecograf performant, aparate de dializă şi echipamente pentru măsurarea densităţii osoase.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*