Economic

Orban: Vom acorda până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă

Orban: Vom acorda până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă

Premierul Ludovic Orban a declarat că România va beneficia de fonduri europene în valoare de 5 miliarde de euro care vor ajuta la repornirea economiei.

„Putem spune astăzi că România are garanţia că va beneficia de finanţare la nivel european penru a putea pune în practică măsurile de ocupare care au fost gândite la nivelul României, măsuri care vin în sprijin atât angajaţilor, cât şi angajtorilor”, a declarat premierul Orban.

Orban a spus că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi poate beneficia, conform calculelor Guvernului român, de o sumă cuprinsă între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind de 100 de miliarde.

Orban a reiterat măsurile de prijin oferite de Guvernul român angajatorilor şi angajaţilor, precum plata şomajului tehnic pentru acele domenii în care sunt menţinute restricţii sau măsuri active de sprijin financiar pentru angajaţii care îşi reiau activitatea în cadrul firmelor în care au lucrat.

„Evaluarea pe care o avem indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic şi 700.000 de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă”, a afirmat el.

Sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară, a mai spus premierul.

„Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile,” a spus Orban.

Sursa: TVR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*