Sănătate

Dr. Virgil Musta face apel la respectarea regulilor și la solidaritate socială

Dr. Virgil Musta face apel la respectarea regulilor și la solidaritate socială

Dacă nu devenim mai responsabili și conștienți de pericolul infectării cu noul coronavirus, vom avea parte de un nou val de îmbolnăviri, în scurt timp. Este semnalul pe care îl trage medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Acesta se arată îngrijorat de comportamentul românilor din ultimele zile.

Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, a declarat la TVR că este necesară relaxarea pentru psihicul nostru, dar nu crede că este binevenită o relaxare pentru distracție.

„Fac apel la responsabilitate și respectarea regulilor și mai mult că niciodată la solidaritate socială. Am văzut diferite opinii. Persoane care spuneau “eu oricum nu mă îmbolnăvesc, sau dacă mă îmbolnăvesc fac o formă ușoară, de ce să păstrez regulile.” Aceste persoane pot deveni focare de infecție, îi pot contamina pe alții. Până acum am reușit să ținem sub control pandemia tocmai datorită măsurilor de restricție care au fost bune. Noi ne așteptam, și peste tot în țările care a avut loc o relaxare s-a întâmplat acest lucru, a crescut numărul de cazuri, doar că nu a crescut alarmant”, a spus Musta la TVR.

Medicul infecţionist recomandă folosirea măștii chiar și pe stradă dacă ne întâlnim cu grupuri mai mari de persoane:  „Pe străzi nu trebuie neapărat să porți mască dacă te deplasezi singur sau cu o persoană, dar dacă te întâlnești cu grupuri și stai la povești e important să fie masca și din păcate nu am prea văzut măști la aceste persoane. Deocamdată suntem pe panta descendentă și stam chiar bine, toată perioada asta a fost ținută sub control. Mi-e frică totuși că dacă vor apare într-un foarte scurt timp un număr mare de cazuri să se depășească și capacitatea noastră și a spitalelor suport care așteaptă să preia cazurile noastre”, spune medicul Virgil Musta.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*