Administrație

Stadiul proiectului privind canalizarea în satul Bacova

Stadiul proiectului privind canalizarea în satul Bacova

Proiectele care se regăsesc pe lista de investiții a Primăriei Buziaș continuă să fie derulate, chiar dacă nu am trecut încă de pandemia cu Covid 19.

Pe lista de investiții ale autorităților se regăsesc proiecte noi, dar și proiecte mai vechi care vor fi finalizate în acest an. “S-a lucrat împreună cu colegii din primărie la proiectele ce sunt în execuție și ce vor urma în viitorul apropiat. Astfel pot spune că reabilitarea, modernizarea liceului este pe parte terminală de a finaliza și parterul, ultimele lucrări astfel încât la finalul lunii iunie să putem face recepția”, a precizat edilul Buziasului.

Se mai regăsesc sume care reprezintă cofinanțări pentru sumele atrase din fonduri europene pentru diferite proiecte. Potrivit primarului orașului Buzias, Sorin Munteanu, este vorba despre finalizarea introducerii canalizării în satul Silagiu, un proiect cu fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Din fonduri proprii s-a alocat suma de 10 milioane lei.

Partea de canalizare a Silagiului se lucrează cu speranța ca până la sfârșitul anului să o finalizăm. Pentru Bacova trebuie să dau o veste bună, au fost doi ofertanți la data de 11 mai când a fost termenul de depunere a ofertelor pentru achiziția canalizării Bacovei. Pentru clarificări s-a prelungit termenul până la data  de 2 iunie, astfel că după această dată putem spune că va fi un câștigător și vom avea un executant, iar până în toamna septembrie – octombrie să începem lucrările și la canalizarea Bacovei. Bineînțeles că proiectele din fonduri europene sunt și ele prioritare. Proiectul Parcului care se află în faza de achiziție a proiectării și execuției, documentele sunt spre finalizare, la finalul lunii mai să putem depune acest proiect pentru a avea un achizitor și executant al lucrărilor”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*