Social

Surpriză pentru un veteran de 98 de ani din Izvin

Surpriză pentru un veteran de 98 de ani din Izvin

Sub deviza „Sacrificiul impune respect!”, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, cu sprijinul militarilor Brigăzii 18 Cercetare si Supraveghere „Decebal” din Timişoara, au distribuit zilele trecute pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, veteranilor și văduvelor de război din județul Timiș, parte dintr-o acțiune care se extinde pe teritoriul mai multor județe ale țării.

Cu această ocazie, domnul Aurel Batea din Izvin, de 98 de ani, a fost vizitat de militari pe care i-a primit cu mare bucurie.

Scopul principal al acestei activități a fost acela de a veni în ajutorul veteranilor aflați în dificultate, dar şi de a le oferi bucuria de a-şi împărtăşi din experiență cu militarii. Pentru cei mai mulți din aceşti oameni extraordinari, cu o mare putere de sacrificiu, armata şi experiența războiului au fost elemente marcante, iar momentul întâlnirii cu uniforma militară nu poate fi decât unul încărcat de emoție.

„Este o onoare să ne aflăm în fața acestor oameni puternici, demni, care şi-au sacrificat tinerețea pentru valorile patriei. Din păcate, vizita a trebuit să fie scurtă şi în condiții de siguranță, dar militarii îi urează ‘La mulți ani!’ domnului veteran, cu dorința de a ne revedea cel puțin la centenar” a spus unul dintre reprezentanții batalionului 1CIMIC din București.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*