Administrație

Primarul comunei Giarmata a anunțat locurile de unde se vor putea ridica gratuit măștile pentru locuitori

Primarul comunei Giarmata a anunțat locurile de unde se vor putea ridica gratuit măștile pentru locuitori

Primăria Giarmata cumpără 10.000 de măşti de protecție pentru locuitorii comunei. Potrivit primarului Virgil Bunescu, astăzi se semnează contractul pentru achiziționarea măștilor de protecție.

Începând cu data de 15 mai se vor ridica anumite măsuri prevăzute în ordonanțele militare anterioare și anume, renunțarea la restricționarea folosirii declarațiilor pe propria răspundere și posibilitatea ca cetățenii să circule liberi, dar cu obligativitatea de a purta măști și mănuși de protecție, atât în timpul deplasării în mijloacele de transport în comun, cât și în spațiile închise în care se desfășoară activități comerciale, servicii, inclusiv în instituțiile de stat.

Având în vedere acest lucru, Primăria Giarmata a trecut la achiziționarea în sistem de urgență a 10.000 de măști de protecție pentru toți cetățenii comunei, în mod special pentru copii și vârstnici, care vor fi distribuite gratuit populației.

Potrivit edilului, măștile vor putea fi ridicate din mai multe puncte din Giarmata și satul Cerneteaz: școală și grădiniță, Căminul Cultural și școala din Cerneteaz.

 “Aceste măști probabil nu vor fi de ajuns pentru întreaga populație, dar vom mai cumpăra. Le vom distribui sub următorul fel, pentru că nu știm câte persoane sunt în fiecare casă, de aceea m-am gândit la ideea următoare: urmând situația în care alegătorii se afluesc la vot în anumite secții de votare, am vrut să copiem aceste secții de votare, care înseamnă școală, înseamnă 2 secții Căminul și 2 grădinițe și la Cenateaz la școală, urmanad că persoanele care sunt acolo să le distribuie. Vom avea o lista cu toți locuitorii comunei. Începând cu 15 mai veți găși aceste măști la aceste puncte de distribuție. De asemenea ne-am gândit să distribuim măști la Centrul de Permanență Medicală și la biserică, pentru că începând de duminică biserica va putea face slujbe în aer liber. Și în autobuze vom distribui măști pentru cei care călătoresc în oraș”, a precizat primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*