Social

DSP a găsit biocide expirate la un magazin din Timişoara

DSP a găsit biocide expirate la un magazin din Timişoara

Până la această dată, 312 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, o persoană de la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 14 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

DSP precizează că de la debutul situației epidemiologice actuale și până în prezent, 37 persoane din județul Timiș au decedat, fiind pozitive pentru infecția cu SARS CoV-2.

Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecția cu SARS CoV-2, nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, începând cu data de 11.05.2020. Unitățile sanitare cu paturi rămân sub atenta monitorizare a Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, în cadrul acțiunii tematice ce vizează produsele biocide, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei unui retailer, pentru utilizarea produselor biocide destinate igienei personale cu termen de valabilitate expirat.

Totodată, cu ocazia recontrolului efectuat la un supermarket, s-a constatat faptul că nu au fost respectate recomandările privind igienizarea spațiului. Pentru acest considerent, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*