Administrație

Centrul oncologic de la Babeş va fi ridicat în doi ani şi jumătate. Cât va costa

Centrul oncologic de la Babeş va fi ridicat în doi ani şi jumătate. Cât va costa
Adora Beauty

O firmă contractată de către municipalitate a finalizat studiul de fezabilitate ce vizează construirea Centrului oncologic de terapie personalizată ”Dr. Victor Babeş”. Acesta va funcţiona în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, va trebui să fie gata în 30 de luni şi va costa peste 93.000.000 de lei cu TVA inclus, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

„Am primit studiul de fezabilitate pentru construirea centrului oncologic de terapie personalizată, care se va construi în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’. După cum spun medicii, acolo se va folosi o terapie specială, se face o radio-chirurgie ţintită, cu sistem robotic noninvaziv şi fără durere, pentru tumori solide de plămâni dar şi ale altor organe. Durata de realizare a proiectului este de 30 de luni, din care 18 sunt pentru execuţie, restul pentru proiectare. Valoarea totală a investiţiei este de peste 93.000.000 de lei cu TVA, din care 17.000.000 de lei sunt pentru partea de construcţii montaj. Partea de dotare cu echipamente costă foarte mult. Sperăm să fim ajutaţi şi de Ministerul Sănătăţii, dar noi dăm drumul proiectului”, a afirmat Nicolae Robu în conferinţa de presă online.

Suprafaţa totală alocată noului centru va fi de 6.000 mp. Va fi o clădire cu parter şi un etaj, care va avea suprafaţa de aproape 2.000 mp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*