Sănătate

Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchii. Noile descoperiri făcute de medici în lupta cu COVID-19

Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchii. Noile descoperiri făcute de medici în lupta cu COVID-19

„Virusul atacă inima, îi slăbește mușchii și îi perturbă ritmul”, sunt informații noi care vin de la medicii din Statele Unite, citați de Washington Post. CODIV-19 se dovedește mult mai impredictibil decât se credea la început.

Medicii spun că nu este un simplu virus respirator. Atacă foarte brutal rinichii, astfel încât multe spitale nu mai fac față cu aparatele pentru dializă. Atacă și sistemul nervos, afectează gustul și mirosul și inflamează vasele de sânge.

Începe cu puține simptome sau nu dă niciun semnal, dar în câteva zile poate cauza dificultăți mari de respirație.

„Chiar dacă evoluția virusului este incertă, lucrul ăsta îl știm, vorbim de cazuri severe. În aceste cazuri e vorba despre afectare multiorganică. Într-adevăr, acolo și inima și rinichii și o afectare cerebrală, pe lângă afectarea pulmonară.

Aceste lucruri se întâmplă rar, pentru că formele severe sunt într-un procent de 10%. Ceilalți 90% nu au aceste complicații, pot avea o afectare pulmonară care se poate rezolva de obicei.

Așa cum știam  până acum, în momentul în care vorbim despre persoane în vârstă și bolnavi cardiaci, riscul e categoric mai mare de a face o formă severă. Doar 1-2% sunt pacienți tineri”, a spus doctorul Andrei Marinescu, pentru Antena 3.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*