Social

20.000 de euro pentru medicii care luptă cu coronavirusul, după o acțiune a Rotary Cetate Timișoara

20.000 de euro pentru medicii care luptă cu coronavirusul, după o acțiune a Rotary Cetate Timișoara

Rotary Cetate Timișoara și compania de transport și logistică Fartud au lansat o acțiune de suport pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara și pentru medicii de familie din județul Timiș.

Este vorba de o sponsorizare de 20.000 de euro ca sprijin pentru cei care luptă direct cu pandemia de coronavirus. Jumătate din sumă a intrat în contul Asociației Doctor Victor Babeș din Timișoara, beneficiarul fiind Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, unitatea medicală desemnată să preia cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus și să facă testele de specialitate pentru cei suspecți de infectare, pentru vestul României.

Diferența, 10.000 de euro, a fost direcționată spre Asociația Timisiensis și spre proiectul ”Medici&Salvatori”.

Acest proiect vine în sprijinul celor 416 medici de familie din județul Timiș, care au nevoie de materiale și echipamente de specialitate.

„Este datoria noastră să fim alături de cei care duc greul acestei pandemii, cei care se preocupă de sănătatea noastră și care suportă riscuri majore în fiecare zi. Ca rotarieni, aceasta a fost dintotdeauna preocuparea noastră, să ajutăm și să ne implicăm acolo unde comunitatea are nevoie de noi”, a spus secretarul Clubului Rotary Cetate Timișoara, Werner Wolff, viitorul președinte al clubului în mandatul 2020-2021 și inițiatorul acestui proiect de sprijin.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*