Politic

PNL Şag calcă în picioare dreptul la educație al copiilor

PNL Şag calcă în picioare dreptul la educație al copiilor

Situație fără precedent în comuna Șag. PNL Şag încalcă ordonanța de urgență dată de propriul guvern!

Consilierii locali ai PNL din comuna Şag au considerat astăzi că nu “se cade” să fie de acord cu proiectul primarului PSD, Flavius Roşu şi nu “se cade” să aprobe achiziționarea celor 186 de tablete pentru copiii din propria localitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sag, cele 186 de dispozitive solicitate de școală urmau să fie achiziționate din bugetul local – din Agenda Culturală și banii alocați pentru cursurile de perfectionare ale angajatilor primariei.“În vederea implementării proiectului a fost prospectată piața, iar cea mai avantajoasă variantă preț / calitate sunt tabletele de (10 Inch). Fiind și cele mai versatile, atât pentru elevii din clasele primare, cât și pentru cei mari. Pentru că sunt necesare și calitatea și cantitatea și utilitatea.

Trec peste argumentele contradictorii (ba nu era bine că luăm la toți tablete, ba luăm la toți laptopuri, ba că unii i-ar fi spus viceprimarului că să nu se ia la toți ci doar la cei care au nevoie) opuse că logică și emise în cadrul ședinței- pentru că, nu-i așa, întotdeauna e nevoie de “argumente” când vrei să blochezi ceva. Nu e nimic nou, știm cu toții de cazul Grădiniței care primise deja finanțare de la Guvernul României 350.000 de euro( adică mai mult de o treime din bugetul local al comunei noastre) și care a avut aceeași soarta. BLOCAREA! Pot înțelege până la un punct frustrările personale și angajamentele politice ale unora. Asta este lumea în care trăim. Dar să blochezi proiecte pentru educația elevilor , mi se pare sfidător la adresa vieții acestei comune. Repet, aceste tablete erau menite fiecărui elev că utilizare în această perioada în care ei nu pot merge la cursuri. Ele rămân în proprietatea școlii pe toată perioada această și după ea, urmând să fie folosite și pentru viitor, în procesul educațional, că obiecte de inventar ale școlii. Și pentru această, sistemul acesta trebuie să fie UNITAR. Nu pentru a se face sondaj să întrebi părinții ce își doresc, laptop sau tabletă. (Dacă aș fi spus eu inițial laptop, azi se bloca pentru tablete și invers). Aceste obiecte de inventar sunt precum băncile, scaunele, dotările clasei, etc. UNITARE pentru fiecare elev, indiferent de clasa lui socială, etnie sau afiliere religioasă. Din păcate, ratăm timpi importanți pentru achiziționarea acestui sistem și pentru setarea și implementarea lui că să devină funcțional, lucru care nu e deloc simplu. Fiindcă acest concept este unul care este cerut de instituțiile statului, primăriilor și consiliilor locale. În comunele învecinate, din informațiile pe care le am, proiectul a fost aprobat fără probleme”, a precizat edilul Flavius Rosu.

La rândul lor, social democrații din Timis au declarat:
Că aveți ceva împotriva propriului Guvern PNL şi a modului deficitar în care guvernează… cu uşurință v-am putea înțelege. Însă, ce aveți cu copiii din comuna dumneavoastră? Trebuie să înțelegeți faptul că investiția în aceste tablete înseamnă de fapt investiția în educația copiilor şi un real ajutor dat acestora mai ales ținând cont de situația actuală în care ne aflăm.

Le reamintim că unii copii provin din familii care i-au votat şi le-au acordat încrederea să le reprezinte interesele din postura de aleşi locali. Le explicăm, dacă nu au înțeles până acum, că toți copiii trebuie să aibă drepturi egale la educație şi nu pot fi tratați diferit.
Dezamăgire este doar unul din cuvintele care îi pot descrie, în acest moment, pe reprezentanții PNL din Şag!

Stimați aleşi locali ai PNL, este momentul să conştientizați situația stării de urgență prin care trecem cu toții, în întreaga țară şi nu numai, este momentul să renunțați la ORGOLII POLITICE şi să gândiți şi acționați în INTERESUL CETĂȚENILOR! Şi nu în ultimul rând, RESPECTAȚI cetățenii, copiii şi măsurile care se impun în mod legal!
Lăsați copiii să învețe! Nu furați educația copiilor!”, transmite PSD Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*