Politic

ALDE cere precizări de la ministrul Educaţiei

ALDE cere precizări de la ministrul Educaţiei

În contextul pandemiei în care ne aflăm, Ministerul Educației a făcut precizarea că nu exclude ca școlile să rămână închise și în septembrie cu precizarea angajamentului că până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. În acest sens, propunem că dna ministru Monica Anisie să vină cu precizări în ceea ce privesc mai multe situații referitoare la situația elevilor și a studenților, a transmis ALDE Timişoara.

„Astfel, ce se întâmplă în cazul unui elev care, deși primește tabletă, nu are acces la Internet în locuință? Aici ne referim la copiii cu o situație materială precară. Statul va asigura și acces la Internet pentru aceștia în perioada școlilor închise? Pentru că acel copil nu este vinovat de situația lui materială, iar statul trebuie și e obligat să îi asigure dreptul la educație continuuă. De asemenea, considerăm că este necesar să existe un program al orelor online, întrucât, de la începutul închiderii școlilor, copiii primeau de la profesori mesaj înainte cu câteva ore despre ora la care se va face lecția online. Atât părinții cât și copiii, în contextul în care nu au un orar stabilit săptămânal, sunt bulversați. Lipsa unui orar prestabilit duce la agitație atât în rândul părinților cât și al copiiilor. Este absolut necesar a se schimbă acest aspect în vederea fluidizării acestor lecții online”, a precizat președintele Biroului Politic Municipal ALDE Timişoara, Adrian Popescu.

Nelson Mandela spunea că „educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea”. Cât adevăr! În fața pandemiei, educația va câștiga și trebuie să câștige!

„În ceea ce îi privește pe studenți, considerăm că trebuie să existe o hotărâre la nivel național, nu una la nivel de universitate cu privire la susținerea examenelor. Unele facultăți optează pentru examene online, iar altele nu agreează examinarea online. Dacă pentru elevi se consideră a fi un pericol deschiderea școlii inclusiv în septembrie, de ce pentru studenți nu este un pericol? Fiecare facultate are un număr foarte mare de studenți, iar un astfel de examen strânge un număr mare de studenți care, odată intrați în amfiteatru, se pot supune unui risc major, de vreme ce pandemia încă există. Este absolut necesar să se analizeze și situația studenților. În ceea ce privește susținerea examenului de Bacalaureat, Licență, Disertație, Doctorat, considerăm că se impune o analiză amănunțită. Astfel, Ministerul Educaţiei trebuie să analizeze posibilitatea că aceste examene să se suțsină cu maxim 10 persoane într-un amfiteatru și 5 într-o sală. În acest sens, Ministerul Educației să colaboreze cu toate centrele apte să găzduiască astfel de examene ( de la fiecare școală din cea mai mică localitate, la cel mai mare amfiteatru dintr-o universitate). Aceste aspecte sunt absolut necesare de analizat cu prioritate. Trebuie stabilit într-un mod clar și concret, de urgență, care sunt măsurile ce vor fi luate pentru contunuarea asigurării dreptului la educație pentru toți elevii și studenții din România”, a mai transmis Adrian Popescu, președinte Biroul Politic Municipal ALDE Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*