Politic

Iohannis: PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc

Iohannis:  PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc

Președintele Klaus Iohannis l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri.

Klaus Iohannis: „Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă.

De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”

Proiectul inițiat de UDMR prevede că Regiunea autonomă va include judeţele Covasna şi Harghita şi scaunul istoric Mureş.

Guvernul PNL a dat aviz negativ acestui proiect.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, în condițiile în care președintele Camerei Deputaților este chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu. Actul normativ a trecut prin adoptare tacită pentru că PSD și Marcel Ciolacu nu au pus pe ordinea de zi a plenului respingerea proiectului de lege.

Proiectul avea avize negative de la comisiile parlamentare de specialitate, precum şi de la Consiliul Legislativ. Raportul de respingere al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților a fost transmis plenului cu 20 de zile înainte de expirarea termenului pentru adoptare tacită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*