Politic

PSD Timişoara: “Redeschiderea școlilor fără o analiză clară a situației ar fi fost un experiment inacceptabil pe copiii noștri”

PSD Timişoara: “Redeschiderea școlilor fără o analiză clară a situației ar fi fost un experiment inacceptabil pe copiii noștri”

PSD a atras atenția asupra pericolului pe care l-ar fi reprezentat decizia de redeschidere a școlilor fără o analiză CLARĂ a situației. Ar fi fost un experiment inacceptabil pe copiii noștri, susțin social democrații.

“Singura posibilitate de redeschidere a școlilor ar fi existat dacă Guvernul Orban ar fi făcut ceea ce toate țările europene fac: teste prin sondaj, care să arate evoluția gradului de infectare și transmitere a virusului.

Revenirea asupra deciziei de redeschidere a școlilor arată clar că soluțiile avansate de actualul ministru al Educației erau fantezii absurde, absolut irelevante și inaplicabile.

Varianta utilizării termo-scanerelor NU IDENTIFICA ASIMPTOMATICII, fiind o măsură inutilă. Era suficient ca un singur copil asimptomatic să intre la cursuri pentru a se infecta toți copiii din acea unitate de învățământ!

Reducerea numărului copiilor la 15 în clasă, așa cum propunea Anisie, tot nu rezolva nimic! Chiar și cu măsuri de protecție – inclusiv măști – copiii rămân copii! Nimeni nu-i putea împiedica să se manifeste ca atare – să se îmbulzească, să stea aproape unii de alții, să-și dea jos masca, să pună mâna pe față, pe suprafețele din clasă/școală, să se joace. Distanțarea socială în cazul copiilor din școală era pur și simplu inaplicabilă!”, transmite PSD Timisoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*