Sănătate

Personalul medical din Banat, plecat voluntar să ajute Italia, s-a întors acasă

Personalul medical din Banat, plecat voluntar să ajute Italia, s-a întors acasă

Cadrele medicale care au mers voluntar pentru a-și ajuta colegii din cea mai afectată zonă a Italiei în pandemia de coronavirus, Lombardia, au revenit acasă duminică după-amiază. Patru dintre ele sunt din Banat (trei din Timișoara, unul din Reșița), și astăzi au aterizat pe Aeroportul internațional Timișoara, fiind aduse de la București cu un elicopter al MAI.

Cred și mai tare că suntem colegi nu doar cu medicii din România și nu avem o răspundere doar față de români. Încurajez toți medicii românii să facă acest voluntariat. Probabil Italia a fost luată prin surprindere, pentru că au fost și primi la care au apărut acest gen de cazuri. Cred că dacă oamenii sunt conștienți în contimuare că trebuie să se păzească, cred că o să fie bine”, a transmis una dintre doctorițele de la Spitalul Județean din Timișoara.

Ne-am întors cu temeri dispărute, pe care le aveam înainte de a ne aruncă în această lupta, în acest carusel. Chiar dacă a încetinit un pic viteza de rotație a acestui carusel. Eu cred că România este pregătită, pentru că autoritățile lor coopereeaza foarte bine cu autoritățile. Știm și noi ce este de făcut, avem aceleași protocoale, am avut norocul de a putea să le aplicăm înainte de a ajunge la numărul lor de cazuri”, a precizat unul dintre cei patru medici.

Personalul medical a fost așteptat la Aerportul International „Traian Vuia” Timisoara de catre șeful secției ATI al Spitalului Județean Timișoara, Dorel Săndesc, managerul spitalului SCJUT Raul Pătrașcu, dar și de prefectul Liliana Oneț. “S-au confruntat cu un număr imens de cazuri, mult mai mare decât avem noi și revin cu o experiență foarță bună. Cel mai important, pe viitor, este păstrarea calmului. Ei au spus că și ei au învățat să fie calmi în față acestei boli, pentru că atunci când ești calm nu faci greșeli, atunci când ai echipamentul adecvat de protecție, nu te contaminezi. Noi, că și cadre medicale, trebuie să fim ultimii care ne vom contamina, pentru că noi tre să avem grijă de pacienți”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timi;oara.

Reamintim, medicii au participat în perioada 7-24 aprilie la misiunile destinate salvării persoanelor infectate cu COVID-19.

(Foto: Costi Duma)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*