Sănătate

Unde va fi instalat un spital militar de campanie în Timișoara

Unde va fi instalat un spital militar de campanie în Timișoara

Un spital militar de campanile care să preia cazurile ușoare și medii de infectare cu coronavirus va fi ridicat la Timișoara.

Anunțul a fost făcut de prefectul de Timiș, care a precizat că, după analizarea mai multor zone, cel mai probabil spitalul de campanie va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara.

„În urma unor discuții pe care le-am avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, este oficial anunțul că se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara. Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Timișoara are rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest și va asigura decongestionarea altor unități medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea și o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice. În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcționare al spitalului mobil”, a transmis prefectul Liliana Oneţ.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*