Social

Riscuri mai mari pentru victimele violenței domestice în perioada izolării

Riscuri mai mari pentru victimele violenței domestice în perioada izolării

Izolarea la domiciliu face ca riscurile de abuz în cazurile de violență domestică să fie mult mai mari. Victimele sunt izolate cu agresorii în casă și pot simți că nu au nici o șansă de a ieși din această situație și nu pot primi ajutor de la nimeni.

Dacă sunteți agresată în cadrul familiei și vă temeți pentru siguranța dumneavoastră, nu ezitați să sunați la 112 pentru a cere ajutor. Aveți posibilitatea să cereți emiterea unui ordin de protecție, solicitările pentru ordin de protecție judecându-se în continuare în instanțele civile deoarece sistemul de justiție le-a considerat urgențe.

„Vă informăm că echipa mobilă de asistență și sprijin pentru victimele violenței domestice a Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara își continuă activitatea. Puteți solicita ajutorul acesteia sunând la numărul 0356.981. De asemenea, serviciile Direcției de Asistență Socială destinate victimelor violenței domestice și agresorilor, dezvoltate prin intermediul proiectului ”SEVA – Stop! Eliminăm violența și agresivitatea” își continuă activitatea. Puteți solicita sprijin la telefon 0739.002221 și e-mail [c.victimeagresori@gmail.com](mailto:c.victimeagresori@gmail.com). Nu în ultimul rând, este important ca în această perioadă să raportați cazurile de violență domestică, în calitate de vecin, membru al familiei extinse sau prieten”, au transmis reprezentanţii Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*