Eveniment

Barcă cu migranţi răsturnată în Dunăre. Nouă persoane salvate de la înec

Barcă cu migranţi răsturnată în Dunăre. Nouă persoane salvate de la înec
Adora Beauty

Nouă persoane au fost salvate din apele Dunării. Noaptea trecută, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide,  fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec. Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinți, Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți  si Căpitănia Drobeta care au intervenit la fața locului.

Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici și un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical ulterior fiind plasate într-un centru de carantina de pe raza județului Mehedinți.

Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi  cu diferite naționalități şi două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au  ridicat în picioare, iar barca s-a  răsturnat în apele sârbeşti.

În prezent căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliției de Frontieră si ISU Mehedinți.

În cauza se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*