Național

Marcel Vela face: Paștile și Sfânta Lumină, primite fără a ieși în stradă

Marcel Vela face: Paștile și Sfânta Lumină, primite fără a ieși în stradă

Marcel Vela a susţinut miercuri seara o declarație de presă pe tema acordului MAI – BOR. Ministrul de Interne a declarat că Slujba de Înviere se va face fără credincioși.

“Am avut noi discuţii cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri pentru sărbătorile pascale.

 Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea socială fără participarea credincioşilor.

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00, având asupra lor cartea de identitate, banderolă albă pe braţ.

Credincioşii vor primi Paştile şi sfânta Lumină fără a ieşi în stradă, iar în zona blocurilor aceastea vor fi luate de un reprezentant care va purta echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Structurile MAI şi MApN vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini. Îi mulţumesc Patriarhului Daniel pentru înţelegere şi colaborare.”, a spus Vela.

Sursa: antena3.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*