Administrație

Primarul comunei Giarmata, apel către locuitori: “Stați în casă, respectați măsurile!”

Primarul comunei Giarmata, apel către locuitori: “Stați în casă, respectați măsurile!”

Primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu face un apel către locuitori de a respecta regulile și măsurile impuse de ordonanța militară în perioada pandemiei cu coronavirus.

Autoritățile din Giarmata iau măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Până în prezent în localitate nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus. Cu toate acestea, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor, Primăria Giarmata a luat o serie de măsuri, în limita competențelor care îi revin conform legii, în această situație gestionată la nivelul județului de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. “Am remarcat o ușoară relaxare la toată lumea. Mai ales că acum este cald afară, iarba crește, se înverzește totul în jur, iar căldură dă plăcerea de a ieși afară. Acum nimeni nu este absurd și cred că în casele, curțile dumneavoastră sigur că familiile pot să se simtă mai bine, dar trebuie să respectăm cu orice preț aceste măsuri. Poliția și jandarmeria acționează în teren, din păcate s-au dat amenzi de aproape 20 milioane lei numai în județul Timiș, sunt amenzi foarte mari. Din suflet vă rog să evităm aceste lucruri. Sunt total neplăcute atât pentru cei care dau amenzile, dar mai ales pentru cei care le primesc. Nu trebuie să ne relaxăm. De acum urmează o perioadă în care se preconizează noi cazuri de infectare cu Covid. În acest ritm, probabil în decurs de 10-15 zile vor fi încă 4000-6000 de cazuri. Putem să ne dăm seama cum se multiplică. Pe teritoriul comunei nu mai avem în izolare nicio persoană, nu avem cazuri de infecție, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți”, a explicat Virgil Binescu, primarul comunei Giarmata.

În plus, acesta a transmis că “în săptămânile care urmează vom institui și la nivelul comunei obligativitatea purtării măștilor și a mânușilor. Sigur că nu toată lumea o să aibă, dar o să luăm măsuri în funcție de ce se prognozează în următoarele 2-3 zile. Și vom achiziționa mănuși, măști de protecție, în așa fel încât orice cetățean care iese pe stradă  să poarte obligatoriu. Deocamdată nu am luat această măsură, dar probabil că se va impune ”, a precizat Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata.

În continuare se efectuază dezinfecția grădinițelor, a școlilor, a capelelor, a farmaciilor și a magazinelor alimentare. În zilele următoare se va trece și la dezinfecția străzilor din comună.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*