Sănătate

DSP a amendat Maternitatea Odobescu cu 10.000 de lei

DSP a amendat Maternitatea Odobescu cu 10.000 de lei
Adora Beauty

Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea unor măsuri în condiții epidemiologice deosebite.

Directia de Sănătate Publică Timiș anunță că, în urma controalelor efectuate de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situaţii epidemiologice deosebite, în unele cazuri. Din acest motiv, s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru Maternitatea Odobescu, precizează DSP Timiș.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, Cornelia Bubatu, a mai informat că, în urma retestării nou-născuţilor de la Maternitatea Odobescu, declaraţi pozitivi la primul test, s-a constatat că pentru nouă dintre aceştia rezultatele sunt negative. Bebelușul care este pozitiv după retestare se află internat la Clinica ‘Bega (maternitatea COVID) din Timişoara, împreună cu mama sa, depistată şi ea pozitiv.

La Spitalul Municipal se continuă verificările, o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuând controlul specific pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat, marţea trecută, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în legătură cu situaţia de la Maternitatea Odobescu. Pe lângă cei 10 bebeluşi declaraţi iniţial pozitiv şi apoi retestaţi, alte 25 de persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*