Politic

PMP va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea Stării de Urgenţă

PMP va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea Stării de Urgenţă

Partidul Mişcarea Populară va vota prelungirea Stării de Urgență și propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populației în fața amenințărilor pandemiei Covid-19, precum și de restartare a economiei României.

Concret, solicităm Guvernului:

Simultan cu extinderea Stării de Urgență, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mișcare. România își poate permite un deficit bugetar mai mare, care poate fi folosit pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură – autostrăzi, spitale, irigații, alimentare cu gaze, centre de colectare pentru produse agricole etc.
Testarea întregului personal medical și a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și a corpului medical. Din data de 24.03.2020, de la primul apel pe care PMP l-a făcut în acest sens, s-a ajuns la 812 cadre medicale infectate în România și la 3 decese.
Comunicarea competentă și operativă a informațiilor referitoare la evoluția pandemiei care servesc interesului public, conform situației specifice fiecărui județ și fiecărei localități din România.

Măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind Starea de Urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate, dar, în același timp, avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat”, transmite deputatul PMP Timis, Cornel Samartinean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*