Politic

Încă doi consilieri locali și un viceprimar au rămas fără sprijin politic din partea ALDE Timiș

Încă doi consilieri locali și un viceprimar au rămas fără sprijin politic din partea ALDE Timiș

ALDE Timiș retrage sprijinul politic unor viceprimari şi aleşi locali. În ultimele ședințe ale Biroului Permanent Județean s-a constatat lipsa de activitate și participare la ședinte cât și lipsa de interes a următorilor aleșilor locali ALDE: Mihai Apro – consilier local Gătaia, Mircea Belințan – consilier local Moșnița Nouă și Florin Rîniosu – viceprimarul comunei Saravale.

În plus, s-a constatat în urma analizei situațiilor de fapt, că aceștia au incalcat prevederile Statului ALDE: nu si-au facut datoria de alesi locali, si profitand de apropierea alegerilor locale,au decis sa se afilieze altor partide”, a transmis Valentin Tudorică, vicepreședintele ALDE Timiș.

Sancțiunile prevăzute de Statutul partidului, coroborate cu prevederile Codului Administrativ al României prevăd retragerea sprijinului politic și excluderea din rândul membrilor ALDE, cu riscul de a-și pierde calitatea de aleși locali.

Aceste sancțiuni urmează a fi luate ca urmare a declarațiilor din presă a acestora de susținere a altor partide politice. ALDE Timiș urmează să analizeze activitatea tuturor aleșilor locali și va lua măsurile legale împotriva acestora. În conformitate cu prevederile din Statutul ALDE și din Codul Etic, membrii pot fi sanctionați cu acordarea dreptului la opinie și apărare, conform unei proceduri echitabile. Astfel, menționăm că nici o sancțiune împotriva celor menționați mai sus nu va fi luată până la convocarea acestora”, a explicat Marian Coandă, secretar coordonator ALDE Timiș.

Raportat la starea de urgenta, convocarea membrilor se va face online.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*