Politic

ALDE Timiș retrage sprijinul politic unor viceprimari şi aleşi locali

ALDE Timiș retrage sprijinul politic unor viceprimari şi aleşi locali

În ultimele şedinte ale Biroului Permanent Judeţean s-a constatat lipsa de activitate şi participare la şedinţe cât si lipsa de interes a aleşilor locali din municipiul Timişoara şi din comuna Şag respectiv, Laura Chindriş şi Florin Luca.

S-a constatat, în urma analizei situațiilor de fapt, că aceștia au încălcat prevederile Statului ALDE, urmând a fi sancționați ca atare. Sanctiuniile prevăzute de Statul partidului coroborate cu prevederile Codului Administrativ al României prevăd retragerea sprijinului politic și excluderea din rândul membrilor ALDE, cu riscul de a-și pierde calitatea de aleși locali.

Aceste sancțiuni urmează a fi luate, că urmare a declarațiilor din presă a acestora de susținere a altor partide politice. ALDE Timiș urmează să analizeze activitatea tuturor aleșilor locali urmând a se lua măsurile legale împotriva acestora.

„În conformitate cu prevederile din Statutul ALDE și din Codul Etic, membrii pot fi sancționați cu acordarea dreptului la opinie și apărare, conform unei proceduri echitabile. Astfel, menționăm că nicio sancțiune împotriva celor menționați mai sus nu va fi luată până la convocarea acestora. Raportat la starea de urgență, convocarea membrilor se va face online”, se arată în comunicatul transmis de către Tudorică Valentin, Prim-Vicepreședinte ALDE Timiș şi Marian Coandă-Secretar Coordonator ALDE Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*