Sănătate

Veste bună! 6 dintre cei 10 bebeluși cu COVID 19 de la Odobescu, rezultat negativ după retestare

Veste bună! 6 dintre cei 10 bebeluși cu COVID 19 de la Odobescu, rezultat negativ după retestare

Șase dintre cei zece bebeluși diagnosticați inițial cu coronavirus la Maternitatea Odobescu sunt negativi după retestare.

Rezultatul negativ a venit după repetarea testului COVID 19. În privința celorlalți patru nou-născuți se așteaptă în continuare transmiterea rezultatelor, au declarat pentru Radio Timișoara surse oficiale.

Managerul Spitalului Municipal de care aparține Maternitatea Odobescu a anunțat ieri că sunt repetate testele întrucât e imposibil ca rezultatele nou-năcuților să fie pozitive, iar ale mamelor să fie negative.

Olimpia Oprea a mai susținut că e imposibil ca bebelușii să fi luat virusul din spital, având în vedere că unii dintre ei au fost testați la o zi după naștere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul infectării cu COVID a zece nou-născuţi de la Maternitatea Odobescu, dar şi a altor 25 de persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă.

În paralel, echipa de control trimisă la Maternitatea Odobescu  din Timişoara a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii. Au fost stabilite două zone: o zonă verde și una roșie, precizează Direcția de Sănătate Publică. Pacientele care se vor adresa maternității vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola şi vor fi testate SARS-CoV 2. În funcţie de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*