Sănătate

Șase medici români, din care trei din Timișoara, au plecat să ajute Italia

Șase medici români, din care trei din Timișoara, au plecat să ajute Italia

Şase medici de la ATI din România vor lupta timp de două săptămâni împotriva coronavirusului, în Italia. Dintre aceştia, trei sunt de la Spitalul Judeţean Timişoara, iar unul de la Reşiţa.

Este o acţiune a MAI şi a Ministerului Sănătăţii, prin care s-au solicitat specialişti de ATI din ţară, care sunt doritori să meargă să ajute în Italia, dar şi să acumuleze experienţă, de pe prima linie a frontului, ca să poată să îi înveţe şi pe colegii din ţară, atunci când ne vom confrunta, dacă ne vom confrunta, cu un număr mult mai mare de cazuri”,a afirmat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara.

Medicii care au pornit  spre Italia au fost aleşi în funcţie de experienţa pe care o au în terapie intensivă.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*