Sănătate

Horea Timiș, directorul DSP Arad este coordonator al Regiunii de dezvoltare Vest pentru gestionarea situației COVID – 19

Horea Timiș, directorul DSP Arad este coordonator al Regiunii de dezvoltare Vest pentru gestionarea situației COVID – 19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a numit, prin Ordin, pe Horea Sorin Timiș in funcția publică de conducere de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, pe perioada stării de urgență.
Horea Sorin Timiș va îndeplini și funcția de coordonator pentru gestionarea situației COVID-19 al Regiunii de dezvoltare Vest
, ce cuprinde județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Din această poziție, Horea Timiș va asigura coordonarea regională în vederea punerii în aplicare, în mod unitar, a metodologiei emise de Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății cât și a documentelor militare. De asemenea, va reprezenta, în raport cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, punctul de vedere al tuturor județelor din zona arondată și modul de aplicare al tuturor deciziilor în mod unitar.  

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 401 persoane. Numărul total alpersoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 154. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  535, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2104.

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață,polițiștii arădeni au verificat 1016 de persoane și 10societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilorprivind restricțiile de circulație, în valoare totală de 190.900 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni auverificat 231 persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 26.000lei.

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat,într-un interval de 24 de ore (perioada 6.04.2020, ora 7.00 – 7.04.2020, ora 7.00), 1880 de persoane, întocmind 9 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 18.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

(Foto : Alba 24.ro)

Un comentariu

  1. Iuliu albu

    Un profesionist dovedit in management medical. Speram sa dovedeasca in misiunea deosebita!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*