Justiție

Cercetări într-un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase la Maternitatea Odobescu

Cercetări într-un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase la Maternitatea Odobescu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara informează că se fac cercetări într-un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase. În data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 3122/P/2020, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 Cp.

În fapt se reține că în data de 28.03.2020, o pacientă s-a prezentat la o clinică medicală privată din Timișoara pentru efectuarea unei investigații radiologice la torace, ocazie cu care i-a fost luat consimțământul scris, aceasta declarând că nu se află în vreuna din situațiile de contaminare cu virusul SARS CoV 2. Medicul radiolog din cadrul clinicii a confirmat pentru aceasta diagnosticul de pneumonie mixtă bilaterală.

Ulterior investigației medicale, reprezentanții clinicii au fost contactați de Dispeceratul pentru situații de urgență 112 care le-a adus la cunoștință că pacienta investigată a solicitat servicii medicale de specialitate, declarând că a intrat în contact cu soacra acesteia, ce se află  internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiologie Dr. Victor Babeș.

Având în vedere posibilitatea răspândirii virusului SARS CoV 2 ca urmare a celor nedeclarate de pacientă, activitatea punctului de lucru din Timișoara al clinicii a fost încetată începând cu data de 30.03.2020, iar personalul aflat în tură în data de 28.03.2020 s-a autoizolat la domiciliu.

În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25  persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*