Social

Mesaj de la Protecţia Consumatorilor: Mănânc ce-mi place dar nu risipesc!

Mesaj de la Protecţia Consumatorilor: Mănânc ce-mi place dar nu risipesc!

Trecem printr-o perioadă grea dar asta nu înseamnă ca trebuie să uităm de existenţa altor probleme sau să le ignorăm. Risipa alimentară încă este un subiect de actualitate.

În ultima perioadă oamenii au cumpărat foarte mult, panicați de ceea ce ar putea urma. Este foarte important să ne păstram calmul şi să fim cumpătați. Mâncare este pentru toata lumea, şi este atât de multă încât chiar şi în situații de criză tot se risipește!

Cumpărăturile haotice provoacă dezechilibre, care acestea, la rândul lor, provoacă alte dezechilibre, unii oameni riscând să cumpere prea multă mâncare, golind rafturile nebunește, lăsând mai nimic pentru alții care poate au mai multă nevoie de acele alimente.

O lista de cumpărături ne scutește de timp irosit şi ne poate ajuta să vedem lucrurile mai clar înainte de a ajunge să cumpăram isteric, de teama că vom muri de foame, când momentan suntem afectați de alte pericole. O listă de cumpărături ne ajută sa vedem lucrurile în ansamblu, poate să cântărim lucrurile mai bine in balanță. Nu este bine sa facem cumpărături când ne este foame întrucât putem fi păcăliți de această senzație şi tentați în a cumpăra mai mult decât avem nevoie. Am putea să ne planificăm mesele pentru o perioadă de 5-7 zile, apoi să mergem la magazin, hotărați şi știind clar ce avem de cumpărat şi cât.

Este important ca înainte de a achiziționa un produs să citim cu atenție eticheta, să ținem cont că ingredientele sunt afișate în ordine descrescătoare, să ținem seama de modul de păstrare şi termenul de valabilitate.

„În această perioadă de autoizolare/carantină este foarte important să avem grija ce mâncăm, să ne luăm aportul necesar de vitamine astfel încât să avem un sistem imunitar puternic. Mâncatul în exces nu face bine nimănui, trebuie să ne gândim la sănătatea noastră şi la faptul că totul este trecător şi că, cu răbdare, responsabilitate şi asumare putem contribui şi aduce un bine societății şi lumii în care trăim. Respect mâncării!”, au transmis reprezentanţii InfoCons.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*