Social

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are activități blocate în perioada stării de urgență

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are activități blocate în perioada stării de urgență

În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor astfel:

  • Râurile sunt supravegheate permanent în secțiunile stațiilor hidrometrice de către muncitorii hidrometri, asigurându-se astfel veghea hidrologică (constatarea apariției unor fenomene periculoase pe cursurile de apă).
  • Lucrările de întreținere și mentenanță a infrastructurii de apărare (diguri, baraje) continuă conform programării din Planul de Gospodărire a Apelor pe 2020, fiind asigurate de personalul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin.
  • Laboratorul de calitate a apelor ABA Banat, monitorizează în continuare calitatea apei din râurile și lacurile aflate în spatiul hidrografic Banat, precum și a apelor subterane. În această perioadă, echipe de specialiști ai ABA Banat merg pe teren pentru a preleva probe de apă.
  • Serviciul Avize-Autorizații asigură desfășurarea activității la birou prin minim de personal, prin preluarea documentațiilor necesare avizării/autorizării prin mijloace electronice (email: dispecer@dab.rowater.ro,  avize_autorizatii@yahoo.com).

Avizele/autorizațiile de gospodărire a apelor care expiră în această perioadă își prelungesc valabilitatea.Decretul Președintelui României nr. 195/16 Martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României precizează  că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență își vor păstra valabilitatea.

  • Inspectorii Apelor ABA Banat rezolvă doar sesizările ce necesită verificări la fața locului și situațiile de urgență ce pot apărea (poluări accidentale pe ape, accidente la construcții hidrotehnice).
  • Stadiul lucrărilor de investiții derulate de ABA Banat în această perioadă este verificat de angajații Serviciului de Promovare Investiții-Urmărire Investiții.

„Suntem aici pentru dumneavoastră, ca să garantăm  servicii pentru o apă curată, atât de necesară nouă tuturor, și în cantitate suficientă astfel încât să fie asigurat, fără restricții, accesul la apă a populației. Vă încredințăm că, și în aceste momente dificile, toți colegii continuă să-și facă serios treaba, cu aceiași implicare, pentru a veni în sprijinul cerințelor de gospodărire a apelor pe care dumneavoastă ni le înaintați”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*