Administrație

Robu face apel la locatarii din cele 12.000 de scări de bloc să monteze dozatoare cu dezinfectant

Robu face apel la locatarii din cele 12.000 de scări de bloc să monteze dozatoare cu dezinfectant

Primarul îi anunţă pe timişoreni că se găsesc dozatoare pentru dezinfectant de mâini la Dedeman și emag şi le cere să facă aceste achiziţii care nu costă mai mult de câţiva lei de familie.

„În campania contra acestui cumplit virus, v-am cerut, stimați timișoreni, celor ce locuiți la bloc, să vă îngrijiți ca în această perioadă, casa scărilor să fie și mai curată ca de obicei și, în plus, să se și dezinfecteze. De asemenea, să se dezinfecteze zilnic inclusiv balustradele, mânerele încuietoarelor geamurilor, uşilor, inclusiv uşilor lifturilor şi butoanele interfoanelor şi lifturilor. Ei bine, ulterior, la nivel național, s-a adoptat Ordonanța Militară nr. 4, care stabilește în sarcina primăriilor să facă aceste lucruri și inclusiv să monteze dispozitive de dezinfecție la toate intrările în blocuri. Evident, noi, Primăria, respectăm ordonanța și o vom pune în practică, dar, așa cum am declarat imediat după adoptarea ei, nu putem așa de prompt cum ne dorim, întrucât trebuie să urmăm procedurile în vigoare, nefiind exceptați de la ele nici în starea de urgență. Iar asta ia ceva timp. Și pentru că fiecare zi este importantă în lupta cu virusul, eu revin cu rugămintea ca până când Primăria va fi în măsură să facă ce este stabilit prin ordonanță în cele circa 12.000 de scări de bloc (!!!) câte are orașul, să faceți dv, din spirit civic, în fond din grijă pentru sănătatea dv, ce v-am cerut noi înaintea ordonanței. În fond, nu plecați de la zero, întrucât fiecare asociație de bloc are oricum contractate servicii de măturare și spălare a scărilor, holurilor, lifturilor, de minim două ori pe săptămână. Și, în plus și rugămintea să achiziționați și să montați la intrare un dispozitiv de dezinfecție a mâinilor, ce costă câteva zeci de lei, adică: câțiva lei de familie.

P.S.

1). Dozatoare se găsesc, de exemplu, la Dedeman și emag.

2). Insist cu precizarea că nu din cauza lipsei fondurilor nu se poate Primăria achita prompt de obligațiile în discuție – am demonstrat că dăm zeci de milioane de lei în plus față de cât era programat pt sănătate, pentru că nimic nu e mai important decât sănătatea, ci din cauza procedurilor care iau timp”, a transmis primarul Nicolae Robu prin intermediul paginii sale de Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*