Național

Ordonanța Militară 7: Țăndărei în carantină totală, zborurile către și dinspre zona roșie, suspendate

Ordonanța Militară 7: Țăndărei în carantină totală, zborurile către și dinspre zona roșie, suspendate
Adora Beauty

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut o declarație de presă la sediul MAI. Echipa Ministerului de Interne a prezentat măsurile din noua Ordonanță Militară 7.

„Siguranța cetățenilor e o prioritate pentru noi. Distanțarea socială e unica soluție în acest moment. Știu că e extrem de greu. În această lună are loc una dintre cele mai importante sărbători. Viața noastră și ale celor dragi depind de ce facem în continuare. Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegeți că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ce trebuie. Haideți să luptăm cu acest cumplit virus și să fim de aceeași parte a baricadei”, a spus ministrul de Interne.

„Unii oameni nu înțeleg cât e de periculos ceea ce fac, atât pentru ei, cât și pentru alții. Legea e pentru toți și toți trebuie să o respectăm. În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. Din totalul de 8 pacienți decedeați, 7 sunt tot din Țăndărei. Așadar, în Ordonanța Militară nr. 7 am stabilit că se instituie carantina pentru Țăndărei. Intrarea și ieșirea e permisă doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației. Se vor lua măsuri pentru protecție și asistență socială”, a anunțat Vela.

O altă decizie e cu privire la situația internațională. Ministrul de Interne a transmis că, „având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile spre și dinspre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile, începând de pe 5 aprilie, ora 23, ora României”. Nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat.

Sursa: Antena 3

Foto: RTV

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*