Social

Oraşul Nădlac este dezinfectat zilnic cu clor din cauza celor care intră în ţară pe jos

Oraşul Nădlac este dezinfectat zilnic cu clor din cauza celor care intră în ţară pe jos

Oraşul de frontieră Nădlac este dezinfectat zilnic de autorităţile locale cu apă şi clor.

Măsura a fost luată pentru că multe persoane care vin în ţară îl tranzitează pe jos în drum spre gară şi intră în magazine, iar localnicii se tem că vor fi infectaţi cu noul coronavirus.

Primarul oraşului, Ioan Mărginean, spune că deşi a solicitat închiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I pentru traficul uşor, măsura nu a fost luată.

“Nădlac I este în continuare deschis pentru persoane, deşi ne-am exprimat îngrijorările cu privire la riscurile pentru sănătatea publică prin faptul că mulţi trec graniţa pe jos, intră în magazinele noastre şi chiar merg la gară, unde iau trenul către destinaţii doar de ei ştiute. Normal ar fi să intre în izolare imediat ce ajung în ţară. Suntem nevoiţi să dezinfectăm oraşul, toate străzile intens circulate, magazinele, piaţa, parcurile, gara şi alte locuri publice. Situaţia este uşor îmbunătăţită de vreo două zile, vin mai puţin în oraş de la graniţă, însă ne aşteptăm la ce e mai rău în weekend şi chiar în perioada de dinaintea Paştelui”, a spus Ioan Mărginean.

Edilul mai spune că nu i s-a comunicat nimic oficial după vizita ministrului Sănătății și a reprezentanților Poliţiei de Frontieră Române.

Primăria a organizat, în ultimele zile, transporturi gratuite de la PTF Nădlac I până la gară, pentru a încerca să limiteze circulaţia liberă prin oraş.

Și locuitorii au lansat o petiţie online prin care strâng semnături pentru închiderea punctului de frontieră de pe DN 7.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*