Sănătate

Ce măsuri au luat Urgenţele de la Judeţean pentru a proteja pacienţii şi medicii de Covid 19

Ce măsuri au luat Urgenţele de la Judeţean pentru a proteja pacienţii şi medicii de Covid 19

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara au fost create două spații complet diferite pentru pacienții cu patologii obișnuite și pentru cei cu suspiciune de Covid 19.

Șeful UPU, dr. Mihai Grecu, spune că acest lucru a fost posibil prin zidirea unui perete care a împărțit fosta zonă de la Urgențe în două.

“Noi aveam un spaţiu generos care ne era de folos în situaţia unor accidente colective, a unor evenimente cu victime multiple, dar care din punct de vedere epidemiologic nu corespundea cu situaţia de acum. De aceea, soluţia pe care am găsit-o pentru a putea separa complet cele două fluxuri de pacienţi potenţial infecţioşi cu Covid-19 de cei cu patologie asupra căreia nu avem aceste suspiciuni, a fost să ridicăm un zid şi să delimităm fizic cele două părţi ale UPU”, a explicat dr. Mihai Grecu.

Din faţa UPU există acces separat pentru targa ambulanţei în ambele părţi. De asemenea, în corpul separat al Clinicii de ortopedie n a fost gândită o zonă pentru cei care sunt suspecţi de infectare cu coronavirus până la confirmarea sau infirmarea testului. Dacă testul e pozitiv, aceştia sunt transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

 Sursa: Agerpres


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*