Social

Președintele ADID Timiş: Prin realizarea procesului de colectare selectivă, contribuim la reducerea consumului de energie, a poluării si protejarea sănătății populației

Președintele ADID Timiş: Prin realizarea procesului de colectare selectivă, contribuim la reducerea consumului de energie, a poluării si protejarea sănătății populației

ADID Timiș face apel către cetăţeni să nu se expună la pericole prin contact direct sau prin nerespectarea măsurilor de igiena şi de colectare separata.

In plus, reamintește cetățenilor că la nivelul județului colectarea separată a deşeurilor şi depozitarea acestora în recipientele desemnate este o dovadă de responsabilitate şi spirit civic. “Prin realizarea procesului de colectare selectivă, contribuim la reducerea consumului de energie, reducerea poluării, protejarea sănătății populației, păstrarea unui mediu curat, reducerea cantităților de deșeuri depozitate”, a transmis Valentin Tudorica, președintele ADID Timis.

Astfel, Deșeurile reziduale se colectează în: pubele de 240 litri în mediul urban și pubele de 120 litri în mediul rural, pubele negre.
Deșeurile reziduale conțin materii de tip biodegradabil și pe cele de tip reciclabil de calitate foarte proastă, impregnate puternic cu umiditate, praf sau alte substanțe de tip “murdărie”.

Deșeurile reciclabile se colectează în: pubele de 240 litri în mediul urban și saci galbeni de 120 litri în mediul rural, pubele galbene.

Deșeurile reciclabile conține materii de tip reciclabil – hârtie/carton, plastic, doze de aluminiu, PET-uri, metal și lemn.

Deșeurile din sticlă se colectează în containere tip clopot de 1.100 litri.

Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă albă/colorată nu se amestecă cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramică.

Echipele de colectare a firmelor din județul Timiș depun eforturi pentru a asigura respectarea orarelor obişnuite de colectare a deşeurilor şi programele. Orarele de colectare a deseurilor rămân, deocamdată, neschimbate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*