Social

Reacţia conducerii Pieţe S.A. după ce un poliţist a prezentat o fotografie cu aglomeraţie din piaţa volantă de la Stadion

Reacţia conducerii Pieţe S.A. după ce un poliţist a prezentat o fotografie cu aglomeraţie din piaţa volantă de la Stadion

SC Piețe SA a luat toate măsurile desfășurării în cele mai bune condiții a activităților din piețe, încă dinaintea emiterii Ordonanței Militare nr.3. Astfel, au fost angajate firme de pază care să asigure accesul controlat în piețe, au fost împărțite echipamente de protecție comercianților, iar spălarea și dezinfectarea s-au făcut zilnic.

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și reprezentații Primăriei Timișoara au recurs la acțiuni de verificare a condițiilor în care s-a desfășurat piața volantă în data de 28 martie 2020, constatând că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare. (detalii in Later Edit pe pagina subofițerului Alexandru Tătaru).

Ionuț Nasleu, directorul societății SC Piețe SA, militează în continuare pentru menținerea deschisă a piețelor pe timp de criză, asemenea supermarketurilor și hypermarketurilor care desfășoară activități similare.

„În aceste momente critice pentru noi toți, depindem de hrana sănătoasă pe care o consumăm. Știm că sunt mulți contestatari, din toate părțile. Îi invităm pe aceștia să se implice activ, cu muncă pe “terenul de luptă”, nu de acasă, din spatele calculatoarelor. Producătorii, comercianții și clienții noștri au nevoie de ajutor, de îndrumare și de soluții. Au apărut și voci din partea unora care nu fac decât să aibă păreri legate de orice activitate nu o desfășoară ei, ascunși în spatele monitorului, fără nicio experiență cu oamenii care muncesc zi lumină să-și întrețină și să-și vândă culturile și care propun idei fantasmagorice, încercând și în aceste momente să obțină capital politic. Nu vedem, însă, din partea lor aceeaşi înverşunare în ceea ce privește situația supermarketurilor care îngroapă producția locală, din motive lesne de înțeles, sau disponibilitate în a face ceva productiv pentru cei care se străduiesc să ne ofere alimente sănătoase”, susține directorul Piețe S.A.

În acest context, reamintim declarația de zilele trecute a ministrului Agriculturii, Adrian Oros: „Am cerut ca toți primarii să deschidă aceste piețe. Apoi, este singura modalitate prin care cei mici, fermierii mici pot să își valorifice produsele proaspete pe care le au în această perioadă. Ei au posibilitatea mult mai mică să vândă în supermarketuri dacă nu sunt organizați și nu au ritmicitate pentru producție”.

“Astăzi a fost piață volantă la stadion. Tot astăzi, domnul subofițer Alexandru Tătaru a postat pe contul său o poză în care voia să arate aglomerația de acolo între orele 11-13, cand seniorii pot să iasă la cumpărături. O poză surprinsă pe culoar, unde se vede, în prim plan, distanța dintre oameni.

Mai jos sunt și pozele făcute, tot astăzi, de către directorul SC Piețe SA, Ioan Nasleu, acesta fiind astăzi prezent acolo, alături de firma de pază din piața volantă. Se vede clar cum oamenii respectă regulile impuse și că acestea sunt în contrast cu poza postată de domnul subofițer.

Dragi colaboratori, dacă această postare a domnului Tătaru va provoca închiderea piețelor din oraș și îl invităm pe această cale să vă spună unde vă veți vinde de acum încolo marfa și din ce surse veți trăi în continuare. Întrebarea retorică pe care o adresăm noi este dacă domnul Tătaru are vreo legătură cu supermarketurile? Nu acuzăm pe nimeni de nimic, dar modul tendențios în care a fost facută postarea ne dă de gândit”, a transmis conducerea Piete SA.

 

Un comentariu

  1. Santeti Nebuni la cap , nu se face asa ceva in asemenea moment , numai dupa castiguri umblati , cati bani au fost adunati de la Comercianti ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*