Administrație

Primarul Robu: “Parcurile, locurile de joacă și florăriile din Timișoara se închid”

Primarul Robu: “Parcurile, locurile de joacă și florăriile din Timișoara se închid”

Parcurile, locurile de joacă și florăriile din Timișoara se închid de astăzi. Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru măsurile de prevenire a infecțiilor cu coronavirus.

Comitetul a aprobat în unanimitate 7 măsuri, care vor fi aplicate începând de azi. Potrivit primarulu Nicolae Robu, peroanele și stațiile STPT vor fi spălate zilnic cu dezinfectant, dar și trotuarele din jurul stațiilor, pe o distanță de cel puțin zece metri. Mijloacele de transport în comun nu vor circula între orele 22.30 și 04.00, iar căile de acces în blocuri și casa scărilor vor fi dezinfectate zilnic.

“1. Se închid toate parcurile și locurile de joacă.

2. Se închid toate florăriile.

3. Se instituie obligativitatea spălării zilnice cu dezinfectant a tuturor peroanelor și stațiilor STPT, inclusiv a trotuarelor din jurul acestora pe o distanță de minimum 10 metri.

4. Se instituie obligativitatea spălării zilnice cu dezinfectant a tuturor piețelor.

5. Se instituie obligativitatea evitării aglomerației în piețe, prin personal de pază adecvat.

6. Se interzice circularea mijloacelor de transport public a STPT între orele 22.30 – 04.00.

7. Se instituie obligativitatea dezinfectării zilnice a căilor de acces în blocuri și a casei scării. Se vor dezinfecta inclusiv balustrada, mânerele încuietorilor geamurilor, ușilor, butoanelor interfoanelor și a lifturilor.

Acestea sunt cele 7 măsuri pe care le-am instituit în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Vă rog stimați timișoreni să le întelegeți, să le respectați. Insist să spun că de modul cum ne comportăm în această perioadă depinde reușita noastră în lupta cu acest cumplit virus. Trebuie să înțelegem că nu-i de joacă! Peste zi, vă rog insistent, să stați în casă, nu mai ieșiți, doar în mod excepțional să ieșiți pentru medicamente sau cumpărături, pentru urgențe. Știu că este foarte greu!”, a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*