Național

Orban: Va exista un interval în care persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa. A început productia de măști în țară

Orban: Va exista un interval în care persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa. A început productia de măști în țară
Adora Beauty

Premierul Ludovic Orban a primit astăzi rezultatul testului pentru noul coronavirus, acesta fiind unul negativ. În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile și își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria.

Declarații Ludovic Orban:

    Am finalizat perioada de izolare, am fost testat, diagnosticul a fost negativ

    Am stat în izolare 14 zile, mi-am exercitat atribuțiile de prim ministru

    Acționăm în continuare pe câteva linii care urmăresc obiective esențiale

    Primul: să avem grija de sănătatea, de viața semenilor noștri, sa reducem cât de mult riscul de contaminare

    Azi am participat la o întâlnire de lucru cu președintele

    Am convenit asupra câtorva măsuri care vor fi adoptate prin ordonanța militară 3

    Toate măsurile pe care le luăm au ca obiectiv reducerea riscului de contaminare a cetățenilor români

    Sunt măsuri de restrângere a circulației

    Dacă până acum interdicția de a ieși din casă a fost valabilă intre orele 22-6, după emiterea OM 3, vom impune restricția intre orele 6-22.

    Cetătenii vor avea posibilitatea sa iasă din locuintă pentru a se duce la muncă, a-și achiziționa bunurile necesare pentru viața de zi cu zi, pentru a se duce la analize medicale urgente, se va permite deplasarea in jurul locuintei pentru miscare, pentru plimbarea animalului de companie

    S-a rostogolit o informatie care nu e adevărată, privind persoanele peste 65 de ani.

    Pentru a-i proteja, se va institui interdicția de a iesi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care cei peste 65 de ani se vor putea deplasa

    Apelez la români să fie responsabili, să respecte recomandările prin care se pot feri de virus sau pot să-i ferească pe cei din jur.

    Facem toate eforturile ca să achiziționăm echipamente de protecție.

    A început productia de măști în țară, urmează să înceapă producția de combinezoane, de izolete, de către companii românești.

    Al treilea obiectiv important, a fost de a întări direcțiile de sănătate publică. Numărul de angajați a crescut cu peste 4.000 la nivel national. Am imlicat studenți, medici, pentru a întări capacitatea DSP-urilor.

    E vorba de întărirea capacității de derulare a anchetelor epidemiologice.

    România a primit zeci de mii de cetățeni români care s-au întors din țări în care numărul de diagnosticați pozitiv e foarte mare. Apreciez activitatea DSP-urilor.

    Am participat la o videoconferință cu directorii de spitale, directorii DSP, prefecții. Punem în practică un plan de pregătire graduală a spitalelor.

    Avem 3 linii, etape de pregătire, prima linie care funcționează azi, a doua linie spitalele de pneumologie, infectioase, a treia linie de identificare a persoanelor care să trateze exclusiv persoanele care sunt diagnosticate pozitiv.

    Creșterea capacității de diagnosticare e foarte importantă. Am plecat de la un număr redus de aparate de analiză. Acum sunt 19 în funcțiune.

    Sunt achiziționate 10 aparate noi, prin Crucea Roșie. Prin Unifarm au fost achiziționate 10. Am aflat cu bucurie că s-au mișcat și spitalele.

    Problema cea mai mare va fi de a achizitiona kiturile de testare

    Epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcuta pe aparate PCR. Testele rapide au o precizie care nu poate să ne confere siguranță

    Vom primi 2.000 de kituri de testare care pot testa cel putin 100 de mii persoane

    Suntem in curs de achizitionare de ventilatoare

Sursa: TVR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*