Național

Iohannis: „Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu”

Iohannis: „Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu”

Atenție! Vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De mâine, 25 martie, nu mai avem voie să ieșim din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă sau pentru a merge la serviciu.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Tocmai am încheiat o ședință de lcuru. Au participat prim-ministrul, ministrul de interne, al sănătății și ministrul apărării. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspânidrea infecții.

Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăurile de pe o zi pe alta.

Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral. Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune persoanal care va suplimenta forțele de poliție. Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea tot timpul acasă. Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*