Politic

PSD, ALDE şi Pro România depun în Parlament un proiect de lege în favoarea companiilor

PSD, ALDE şi Pro România depun în Parlament un proiect de lege în favoarea companiilor

Social-democrații s-au consultat azi cu reprezentanții Pro România și ALDE pentru a găsi soluții și beneficii pentru companiile din țară și angajați, afectate de această criză economică.

Astfel, aceștia vor depune în Parlament un proiect de lege. Astăzi, alături de ALDE și PRO România, vom depune un proiect de lege la Parlament, cu o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora”, a transmis Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD.

Lista mai jos:

Art. 1
(1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

(2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele șase luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.

(3) Facilitățile prevăzute la alin. 1 și 2 se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 9 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

(4) Pe perioada acordării facilităților de la alin. 1 și 2, salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

Art. 2
La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Art. 3
Contribuabilii operatori economici nu vor plăti dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuțiilor este amânată.

Art. 4
(1) La cererea beneficiarului, persoane fizice și operatori economici, se amână la plată, pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.
(2) La expirarea perioadei de trei luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
(3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*