Sănătate

Noutăţi de la Casa Judeţeană de Asigurări

Noutăţi de la Casa Judeţeană de Asigurări
Adora Beauty

Având în vedere Ordonanța de Urgență nr. 30/2020, care cuprinde măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș precizează că au fost modificate OUG 158/2005 și Legea 399/2005, acte normative care conțîn reglementări privind modul de acordare a concediilor și indemnizațiior de asigurări sociale de sănătate, astfel:

Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au  realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni.

Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Aceste reglementări sunt valabile în perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020 și au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.

Pentru orice alte detalii puteţi apela numerele de telefon şi adresele de e-mail  afişate pe site-ul instituţiei: http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informatii-privind-activitatea-si-masurile-intreprinse-in-vederea-prevenirii-si-gestionarii-infectie.html

De asemenea, textul integral al decretului 195/2020, precum și măsurile cuprinse în Ordonanța 30/2020, pot fi citite integral pe site-ul CJAS Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*