Educație

O nouă echipă la conducerea Universității Politehnica Timișoara

O nouă echipă la conducerea Universității Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara are, începând de luni, 16 martie, o nouă echipă de conducere, mandatul începând în plină criză legată de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19 și instituirea stării de urgență în România.

Rectorul ales în urma scrutinului de la începutul acestui an, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a numit, cu consultarea Senatului Universității Politehnica Timișoara, echipa de prorectori alături de care va asigura conducerea instituției și punerea în aplicare a planului managerial:

– conf.dr.ing. Alina Dumitrel – prorector responsabil cu procesul de învățământ, problematica studențească și asigurarea calității;

– prof.dr.ing. Liviu Marșavina – prorector responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic;

– conf.dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu – prorector responsabil de managementul resurselor și politici financiare;

– prof.dr.ing. Daniel Dan – prorector responsabil cu relații internaționale;

– prof.dr.ing. Sorin Mușuroi – prorector responsabil cu comunicarea, imaginea și relația cu mediul socio-economic.

Primele măsuri luate de conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan sunt legate de situația excepțională cauzată de coronavirusul COVID-19 și măsurile de combatere răspândirii acestuia, concomitent cu necesitatea asigurării bunei funcționări a universității, dar și cu grijă pentru resursa umană. Astfel, a început o analiză la nivelul serviciilor administrative, luând în calcul munca de acasă, unde este posibil, flexibilizarea programului de lucru, respectiv situațiile în care părinții doresc să beneficieze de prevederile legale recente privind acordarea unor zile libere pentru supravegherea copiilor cu vârsta până la 12 ani.

În ceea ce privește activitățile didactice și de cercetare, acestea trebuie să continue în toată această perioadă, obiectivul fiind de a acoperi toate activitățile desfășurate în mod obișnuit, în varianta online, pe platforma Campus Virtual. Totodată, s-a decis prelungirea suspendării activităților cu studenții „față în față” până la data de 16 aprilie 2020, având în vedere publicarea decretului 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență a României.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*