Social

Vă puteți căsători în parcuri, muzee sau la malul mării, cu aprobarea primarului

Vă puteți căsători în parcuri, muzee sau la malul mării, cu aprobarea primarului
Adora Beauty

Toți îndrăgostiții visează ca nunta lor să fie de neuitat. Sunt cupluri care doresc și o locație aparte. De acum, se pot căsători în parcuri, muzee sau la malul mării, cu aprobarea primarului. Camera Deputaților a adoptat cu unanimitate proiectul de lege care permite căsătoriile „în aer liber” sau la muzee.

De acum, puteți  visa la o nuntă ca în povești, pe nisipul de la malul mării, lângă magnolii înflorite în parc sau printre tablourile din muzeu. Legea care reglementează căsătoriile a fost modificată.

Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, proiectul care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului, scrie adevarul.ro.

Actul normativ adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare „posibilitatea încheierii căsătoriei şi în afara sediului serviciului public local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Astfel, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul. Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman.

Sursa: click.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*