Eveniment

Urmărire în toiul nopţii pentru prinderea mai multor migranţi

Urmărire în toiul nopţii pentru prinderea mai multor migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat în zona de competenţă 15 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia.

În noaptea de 13/14.03.2020, în jurul orei 00.30, la nivelul I.T.P.F. Timişoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Oravița-Caraş Severin, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe Drumul Județean 581, în localitatea Goruia.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către Timișoara. Șoferii mașinilor nu au oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care imediat s-a pornit în urmărirea lor, fiind solicitat sprijin de la celelalte echipaje din zonă.

Autoturismele s-au îndreptat spre străzi lăturalnice din localitatea Goruia, iar pentru oprirea lor a venit în sprijin un echipaj mix format din polițiști de frontieră si polițiști din cadrul Poliţiei Băile Herculane.

În urma acțiunii, cele două autoturisme au fost oprite la marginea localităţii Goruia, iar în interiorul acestora se aflau cincisprezece persoane, dintre care trei femei, doi copii și zece bărbați.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Iran, adulții au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, iar copii cu vârsta de 11, respectiv 12 ani.

Cei în cauză au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări, totodată poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate  și a întregii activități infracționale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecerea ilegală a frontierei de stat”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*