Administrație

Robu face apel la calm: „E o situație grea, dar nu apocaliptică, o vom depăși”

Robu face apel la calm: „E o situație grea, dar nu apocaliptică, o vom depăși”

Prin intermediul paginii sale de Facebook, primarul Timişoarei face apel să nu ne panicăm şi să nu acţionăm cu disperare. Nicolae Robu este de părere că deocamdată situația nu e gravă, că lucrurile sunt sub control, dar că ușor o putem agrava prin conduita noastră.

„FĂRĂ PANICĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI!

Desigur că o pandemie este o pandemie, nimeni n-are voie să o bagatelizeze!

Dar, prin măsurile luate de autorități până acum, lucrurile sunt ținute sub control! Dacă noi, ca simpli cetățeni, atât cei ce au fost expuși sau chiar contaminați, cât și ceilalți, cei sănătoși, cei neexpuși prin prisma locurilor unde am fost și contactelor pe care le-am avut vom respecta cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență, atunci vom trece cu bine, cu un preț plătit minim, peste această nenorocire.

Dacă dimpotrivă, ne panicăm, acționând cu disperare, dacă nu respectăm regulile, atunci ne vom crea mari, chiar foarte mari probleme. L-ați auzit și pe directorul Spitalului „Victor Babeș” din București – da, spitalul de boli infecțioase din București se cheamă ca și al nostru: „Victor Babeș“- spunând exact ce am spus și eu – și a făcut-o în mai multe rânduri, inclusiv acum câteva minute -, că deocamdată situația nu e gravă, că lucrurile sunt sub control, dar că ușor o putem agrava noi -noi, simplii cetățeni-, prin conduita noastră!

Stimați timișoreni, nu dați și nu preluați din partea unora-altora care nu înțeleg să fie responsabili interpretări preapocaliptice ideii de stare de urgență. Așteptați – e vorba, sper, de doar ore, nu de mai mult – și veți vedea care sunt măsurile concrete care vor fi luate în cadrul stării de urgență, dincolo de orice speculații sau presupuneri. Eu, personal, vă mărturisesc că sunt foarte liniștit. N-am dat buzna la niciun magazin să-mi fac stocuri de diverse!

Apropo de a da buzna la magazine, respectiv de a respecta „cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență”, cum am cerut mai sus, realizăm noi, oare, că înghesuiala din magazine comportă riscuri enorme de contaminare/răspândire a virusului?!

Așadar: calm, e o situație grea, dar nu apocaliptică, o vom depăși, dar haideți să o depășim cu un preț plătit minim! Totul depinde numai și numai de noi!”, este mesajul transmis duminică la prânz de primarul Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*