Educație

În Timiş, profesorii vor organiza activități online cu copiii

În Timiş, profesorii vor organiza activități online cu copiii

Inspectorul şcolar general Aura Danielescu a transmis, duminică, faptul că a propus colegilor profesori consilieri și profesori logopezi să gândească activități specifice, iar aceştia au răspuns pozitiv.

„Întreg corpul profesoral este  preocupat de continuitatea activităților instructiv-educative și, de aceea, școlile din Timiș au accesat nenumărate resurse educaționale online, prin intermediul cărora desfășoară  lecții de la distanță, dar aproape de copii.

Însă, mai presus de orice este starea de bine a copiilor  și dorința noastră este ca în această perioadă în care ei stau acasă, starea lor emoțională să nu fie afectată major. De aceea, am propus colegilor profesori consilieri și profesori logopezi să gândească activități specifice, iar dumnealor au răspuns pozitiv. La începutul săptămânii, se vor organiza și, în intervalul 16.00-18.00, vor desfășura activități online cu copiii.

Pentru că în Timiș promovăm o educație incluzivă de calitate, instituțiile de învățământ special și special integrat din Timiș se alătură demersului nostru și vor ține legătura, desfășurând diverse activități cu caracter terapeutic și instructiv-educativ cu copiii cu cerințe educaționale speciale, în sistem e-learning.

De asemenea, postul Europa Nova este alături de noi și ne pune la  dispoziție zilnic o oră în care colegii mei vor desfășura lecții pentru copiii din satele mai izolate, în care este posibil să nu aibă acces la internet. Avem promisiuni că ne va ajuta și TVR Timisoara în același fel!  Nu lăsăm nici un copil în urmă! Stăm acasă, dar suntem alături de toți copiii Timișului”, a transmis şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*