Administrație

Se va scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru Centrul de Recuperare Medicală de la Lovrin

Se va scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru Centrul de Recuperare Medicală de la Lovrin

Autoritățile din Lovrin vor să construiască cel mai mare Centru de Recuperare Medicală din zona de sud-vest a ţării, obiective similare existând  în Cluj-Napoca şi Iaşi. Acest lucru va presupune folosirea eficientă, la capacități maxime a apei geotermale, este foarte bună din punct de vedere curativ, pentru vindecarea unor boli, pentru reumatism, etc.

Potrivit primarului Marius Graur, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au alocat anul trecut fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate în vederea realizării obiectivului.“Am avut o discuție cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra, în care mi-a dat asigurări că la finele lunii martie, cel târziu aprilie, termină caietul de sarcini pentru a scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru Centrul de Recuperare Medicală de la Lovrin. Banii au fost alocați de anul trecut pentru studiu. Deci, au rămas 150.000 mii lei pentru studiul de fezabilitate, urmând să se facă celelalte proceduri după ce se predă studiul de fezabilitate. Acum o să vedem cum o să scoatem proiectare și executie împreună sau proiectare și execuție ulterior”, a explicat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Construcţia va fi una de anvergură și va avea aproximativ 400 de angajaţi. Asigurarea personalului necesar revine în sarcina Spitalului Judeţean Timişoara, care este parte a acestui proiect. Potrivit edilului, centrul va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente. “Va fi de dimensiuni mari, care presupune și spații de cazare, iar cabinetele medicale să fie mari, 12-14 proceduri să se execute aici. Se preconizează cam 60.000 de pacienți pe an tratați în ambulatoriu și internați 11.000 de pacienți pe an, dacă se va realiza la dimensiunile pe care le dorim noi”, a spus Marius Graur, primarul comunei Lovrin.

Investiția este estimată la 5-6 milioane euro.

 

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*