Politic

Oficial! Părinții care au copii sub 12 ani vor beneficia de zile libere

Oficial! Părinții care au copii sub 12 ani vor beneficia de zile libere
Adora Beauty

Este oficial! Dacă se închid școlile, din motive neprevăzutepărinții care au copii sub 12 ani vor beneficia de zile libere!

Legea care prevede acordarea de zile libere pentru părinți în situația închiderii școlilor, inițiată de deputatul Marian Cucșa, a fost votată astăzi.

Legea a fost depusă în parlament, din 2019, de către deputatul Marian Cucșa, tocmai pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după închiderea școlilor.

Legea prevede ca unul dintre părinți să primească liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă cei mici au vârsta de până la 12 ani, pe întreaga perioadă în care școlile sunt închise. Părintele va fi plătit pe toată această perioadă cu 75% din salariu.

Legea se aplică atât pentru angajaţii din privat, cât și pentru bugetari! Doar un singur părinte poate sta acasă cu copiii!

Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți saututorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, cu declarație Pe proprie răspundere nu beneficiază și soțul/soția!

În cazul în care se constată ambii părinţi au solicitat simultan zile libere, aceştia nu vor mai avea dreptul de a mai beneficia ulterior de prevederile prezentei legi.

“Am inițiat acest proiect în 2019 la solicitarea unui grup de părinți din Timiș care s-a lovit de problema aceasta cu închiderea scolilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă. E o lege care vine realmente însprijinul părinților și am dus ,,lupte grele,,pentru a ajunge la votul final din Camera Deputaților bucur , în contextul pandemieide coronavirus, au fost interesate și alte partide trecem legea de urgență, aceasta fiind singura soluție optimă care vine în sprijinul părinților chiar acum când școlile sunt închiseSper ca legea fie promulgată de urgențăde către președintele României, pentru a putea intra în vigoare și astfel închiderea scolilor nu mai fie o povară pentru părinți”, a precizat deputatul Marian Cucsa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*