Social

198 de asociații de proprietari, somate să respecte colectarea separată a deşeurilor

198 de asociații de proprietari, somate să respecte colectarea separată a deşeurilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează în această perioadă, pe lângă verificările punctuale pe linie de abandon de deșeuri, și pentru notificarea asociațiilor de proprietari, acolo unde societatea de salubrizare RETIM a semnalat faptul că nu se respectă prevederile legale referitoare la colectarea selectivă a gunoiului.

Astfel, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru a le atrage atenția că astfel de situații vor fi verificate și aplicate sancțiuni, Poliția Locală a distribuit 198 de notificări nominale, unor asociații, în zone precum străzile Atomului, Remus Răduleț, Orion, Vasile Balmuș, Aștrilor, Icar, Ana Ipătescu, Oglinzilor, Constantin Prezan. În notificări li se pune în vedere locatarilor să să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc, conform sistemului implementat de operatorul de salubrizareși să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, iar cei care nu se conformează vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 și 2.500 de lei, conform HCL 371/2007 modificată.

Aceste notificări au caracter permanent, iar cei somați sunt obligați să intre în legalitate imediat, deoarece la următoarele controale efectuate, dacă se mai constată abateri, se vor aplica sancțiuni. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare, atât în zonele deja verificate cât și în alte zonele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*