Administrație, Social

Mai multe utilaje și autospeciale vor fi achiziționate la Giarmata prin intermediul unui proiect transfrontalier /FOTO-VIDEO

Mai multe utilaje și autospeciale vor fi achiziționate la Giarmata prin intermediul unui proiect transfrontalier /FOTO-VIDEO

Parcul auto al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Giarmata se reînnoiește. Mai multe utilaje și autospeciale vor fi achiziționate prin intermediul unui proiect transfrontalier dintre Primăria Giarmata (România) și Primăria Bor (Serbia).

Potrivit primarului Virgil Bunescu, este vorba despre costume de aluminiu, coardă de salvare, topoare, motopompe, generator, fierăstrau, scripete, proiector lumină, lampă multifuncțională, monitor, echipamente monitorizare, dar și mașini de pompieri pentru intervenție rapidă.

Anul trecut în toamnă a fost semnat contractul, iar acum se așteaptă ca echipamentele și utilajele să sosească cât mai repede.

Obiectivul proiectului transfrontalier este acela de a proteja zona transfrontalieră de catastrofele naturale și de a reduce impactul în cazul apariției unui dezastru, prin creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de mediu și acționând în baza unei strategii folosind echipamente eficiente.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion 725 mii euro, dintre care de 841 mii euro beneficiază Primăria Giarmata, iar Serbia de 884 mii euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*